كيفية تحضير فخدة من الضاني في المنزل




فخذه ضانى فى الفرن

 
المقادير
فخذه ضانى خاليه من العضم
2 بصله كبيره
6 فصوص ثوم
2 ملعقه كبيره صلصه
2 ملعقه كبيره كاتشب
1 ملعقه فلفل اسود
ا ملعقه صغيره شطه
1 ملعقه كمون
1 ملعقه بابريكا
1 ملعقه ملح
ربع كوب ليمون
زيت





والان طريقة التحضير
نفتح الفخذه بسكين حاد حتى تكون اشبه بالمستطيل وتكون عريضة
ننشف الفخذه جيدا بمناديل المطبخ ونقوم بوضعها فى صنيه كبيرة
نقوم بعمل فتحات فى الفخذه بالسكين لتتشرب التتبيلة التى داخلها
نضع البصل والفلفل والثوم فى الكبة ونضربهم بشدة ثم نضيف الملح والفلفل ونضرب ثم نضيف البابريكا والشطه والكمون والزيت والكاتشب والصلصه والليمون
نضيف هذا الخليط الى الفخذه ونقوم بتشريب الفخذه التتبيله بادينا كويس جدا وندخلها فى الفتحات
ثم نقوم بلف الفخذه بشكل مستطيل ونقوم بلف دوباره حوليها وعقدها كويس جدا ونقوم باحكام اغلقها
ونغطى الصينيه بورق النايلون وندخلها الثلاجه لمده لاتقل عن 6 ساعات ولو ازيد يبقى احلى ويفضل تبات يوم كامل حتى تتشرب التتبيله
نسخن الفرن على درجه حراره عاليه توضع الفخذه على شبكه الشواء فى الفرن وتوضع الصينيه افلها تماما
ونوطى الفرن لدرجه حراره متوسطه ونتركها ساعتين او اكثر الى ان تتم عمليه  السواء كامله ونخرجها وتغظى بورق فويل فور خروجها من الفرن لمده ربع ساعه
حتى تكون طريه وتقدم مع ارز بامكسرات
والف هنا وشفا